Kralenplankjes voor urenlang educatief plezierWie heeft er niet gewerkt met de kralenplank, ook wel spijkerplank genoemd. Deze aloude leermethode met de cilinderkralen wordt ook nu nog vaak gebruikt op basisscholen. Ook thuis zullen zij hier veel plezier aan beleven: het is bevorderend voor verschillende belangrijke vaardigheden, spelenderwijs doen ze thuis ook dingen die aansluiten op wat ze op school leren en het is weer eens iets anders dan tv, computer of de Wii……… En ze kunnen er binnen én buiten mee spelen.

Kralenplankjes sfeer 1


Kinderen kunnen urenlang met de kralenplank bezig zijn; het werkt als het ware verslavend. Deze “verslaving” komt omdat de kralenplank op meerdere gebieden leerzaam is, uitdaging geeft, de zintuigen prikkelt en ook héél belangrijk: het blijft vooral leuk!

Trainen van vaardigheden
Het werken met de kralenplank traint meerdere vaardigheden: tellen en onthouden, kennis en vergelijken van kleuren, ruimtelijk inzicht, visuele waarneming en de fijne motoriek wordt ook flink getraind. Wanneer op de juiste wijze gewerkt wordt met de kralenplank, wordt de "denkwijze" van het schrijven van links naar rechts al getraind.

 
De kralenplank is er in diverse soorten. Ze zijn er in stevige houten splintervrije exemplaren, met een ronde of een vierkante legplank. Daarnaast is er een goedkopere kunststof kralenplank, wit of transparant. De kunststof kralenplank is geheel van hard kunststof (zowel het vlak als de pinnetjes waar de cilinderkralen omheen geplaatst moeten worden). De houten kralenplank heeft stevige metalen spijkertjes en kan geleverd worden met een handige opbergkist waarin de cilinderkralen opgeborgen kunnen worden. Opgeruimd staat netjes!


De vierkante kralenplank wordt vooral ingezet om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. De ronde kralenplank is vooral bestemd voor gevorderden. Naast het educatieve aspect van de kralenplank kan hij ook erg goed gebruikt worden als gezelschapsspel.

Kralenplankjes sfeer 3

Deze website biedt vele legvoorbeelden voor de kralenplank in allerlei thema’s. Ze zijn gratis van deze website te downloaden. Groot voordeel voor u is dat het gedownloade voorbeeld direct geprint kan worden op het juiste formaat voor de meest gebruikte, vierkanten kralenplank van 20 x 20 cm. U kunt het voorbeeld uiteraard opslaan op uw eigen computer, maar u kunt het ook een volgende keer weer gratis van deze website downloaden.

De kralenplank zelf is ook via deze website te bestellen. Wij berekenen géén extra verzendkosten (binnen Nederland) over onze prijzen. Ook komen er géén toeslagen voor betaling bij, dus de vermelde prijzen zijn ook de prijzen die u exact betaalt.

Kralenplankjes sfeer 2

GRATIS DOWNLOADEN van de legvoorbeelden

Op deze website staan enkele honderden legvoorbeelden waarmee figuren gemaakt kunnen worden op de kralenplank. Alle legvoorbeelden staan gerangschikt in verschillende rubrieken. Wanneer u een bepaald legvoorbeeld wilt printen, klik dan op het gewenste legvoorbeeld. Vervolgens verschijnt een grotere afbeelding met daaronder een toelichtende tekst. In die tekst staat een link om het bestand te downloaden (dit is geheel gratis!). Het legvoorbeeld kunt u vervolgens direct in het juiste formaat uitprinten.


Zoek ons op Google+
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Lees onze Privacy Policy

Manage cookies